1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gazpacho
  5. Gazpacho

Gazpacho

  • Spaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2018

Ingrediënten 4 personen


1 puntparika
1/2 komkommer
1 sjalot
6 tomaten
1 knoflookteen
sap van een hele limoen
5 g verse peterselie
1 el azijn
1 el olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


Mengkom, staafmixer


Gazpacho
Gazpacho

Gazpacho is een koude soep van groenten. Ik maak hem graag van een lekkere mix van komkommer, tomaat en puntpaprika. Zo is hij perfect in balans. Als je van pittig houdt zou je een stukje rode peper toe kunnen voegen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijst eruit, snijd vervolgens in grove stukken. Maak ook de tomaten en de komkommer schoon en snijd ook in grove stukken.
2. Pel het sjalotje en de knoflookteen, snijd in stukken.
3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hoge mengkom en mix glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer met een scheut olijfolie en extra limoen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top