Ovenomelet met prei en spinazie
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Perfect voor een koolhydraatbeperkt dieet
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g rundergehakt500 g verse prei
1 el traditionele olijfolie
200 g spinazie
6 middelgrote eieren
250 ml kookroom light
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gedroogde tijm
3 tl zout
1,5 tl peper
1,5 tl paprika
30 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.
Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.
Bron
Allerhande
Serveertip
Voor een niet-vegetarische variant kan je hamblokjes, spekreepjes of gehakt toevoegen