Ovenomelet met prei en spinazie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Perfect voor een koolhydraatbeperkt dieet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g rundergehakt
500 g verse prei
1 el traditionele olijfolie
200 g spinazie
6 middelgrote eieren
250 ml kookroom light
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gedroogde tijm
3 tl zout
1,5 tl peper
1,5 tl paprika
30 g geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de prei 3 min. Bak de spinazie 1 min. mee tot deze is geslonken.

Klop de eieren los in een kom. Meng met het spinazie-preimengsel, de kookroom, nootmuskaat, tijm, peper en eventueel zout. Rasp de kaas. Schenk het mengsel in de ingevette quichevorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer de omelet (lauw)warm of koud.

Bron

Allerhande

Serveertip

Voor een niet-vegetarische variant kan je hamblokjes, spekreepjes of gehakt toevoegen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

WillyVermeulen65 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten