1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkoolschotel met blauwaderkaas

Bloemkoolschotel met blauwaderkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2018

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool, 1 ui, 2 tomaten, 250 gram spekjes, blauwaderkaas (100-200 gram naar smaak), flesje kookroom, 3 eieren, peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, kom en (koeke)pannen


Omdat de blauwaderkaas op moest, heb ik mijn koelkast uitgepluisd en zo ontstond dit overheerlijke gerecht met oer-Hollandse ingrediënten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in dikkere plakken (of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes). Was de bloemkool en snijd deze in stukken (niet te klein). Was de tomaten en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui. Verkruimel de blauwaderkaas in een kom en meng dit met de room, eieren en wat peper.

Kook de aardappelschijfjes gaar. Kook in een andere pan de bloemkool bijna gaar. Bak ondertussen de spekjes in een ruime koekepan en fruit op het eind de ui nog even mee. Giet de bloemkool af en voeg deze samen met de stukjes tomaat toe aan de spekjes en ui. Bak dit heel even mee. Doe dit mengsel vervolgens in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelschijfjes. Giet hier het mengsel van ei, room en blauwaderkaas over en schuif de ovenschaal in de oven. Bak het geheel gedurende ca 30 minuten in de oven totdat de bovenkant een beetje bruin is en het eimengsel gaar.

Serveertip

Je kunt eventueel nog een laagje geraspte kaas over de ovenschotel doen en/of knoflook toevoegen. Onze kinderen trokken hun neus op bij het zien van de schotel, maar ze hebben er wel van gesmuld!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sassebassie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sassebassie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top