Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. 'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar

'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar

Door: marcdepester

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2018

Ingrediënten 4 personen


Voor de hamburgers :

300 g gemalen rundsvlees
200 g gemengd gehakt
muskaatnoot
peper
zout
1 el mosterd
neutrale olie bv. arachideolie

voor de confituur :

1 zoete ui
2 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
1 el bruine suiker

voor de inktvisringen :

4 kleine pijlinktvissen (5 à 6cm diameter)
100 g bloem
peper
zout

voor de afwerking :

4 zachte burgerbroodjes met sesamzaadjes
2 tomaten
250 g cheddar kaas (gemalen)
2 grote zoetzure augurken
½ krop Romeinse sla
8 sneetjes gezouten spek (3 à 4 mm)
1 rode chilipeper
enkele druppels sesamolie


'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar
'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar
'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar
'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar

een surf 'n turf burger ; ofwel een combinatie van vis en vlees. Zeker de moeite om te proberen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de confituur:
-Pel en snij de ajuin fijn. Stoof aan in twee eetlepels olijfolie. Voeg suiker toe. Blus met de azijn. Laat sudderen op een zacht vuurtje tot het vocht verdampt is.
Voor het spek:
-bak het spek in een hete pan zonder vetstof. Draai om en bak nog even verder.
Voor de broodjes:
-leg de broodjes op een rooster. Toast ze op 250°C in de voorverwarmde oven.
Voor de hamburger:
-meng het gehakt met het gemalen rundsvlees. Kruid met mosterd, peper, zout en muskaatnoot. Verdeel in vier porties. Neem een ring. Duw een portie gehakt in de ring. Druk aan tot een hamburger.
-Verhit neutrale olie in een pan. Bak de hamburgers in de hete olie. Schroei ze dicht, draai om na 2 minuten en bak nog even verder.
-Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Verdeel de geraspte kaas over de hamburger. Plaats bij de broodjes in de oven. Bak ze twee minuutjes tot de kaas gesmolten is.
Voor de garnituur:
-Snij de augurkjes in schijfjes. Snij de sla fijn. Was en snij de tomaten in schijfjes. Hak de chilipeper in dunne schijfjes.
Voor de inktvisringen:
-snij de pijlinktvis in ringetjes. Doe bloem in een diep bord. Verwarm de friteuse op 180°C.
Kruid de inktvisringetjes met peper en zout. Haal de ringen door de bloem. Schud de bloem af. Frituur de ringen krokant. Zet het mandje uit de olie. Doe de ringen in het mandje en frituur ze zeker niet te lang. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
- Leg het eerste deel van de broodjes op een bord. Leg er chilipeper, tomaat en sla op. Besprenkel met een paar druppels sesamolie. Leg er de burger op.
Verdeel wat augurkjes, spek en inktvisringen op de hamburger. Plaats het bovenste broodje op de hamburger. Prik vast met een mes.

Tags

Bron

Sofie dumont



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top