1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Waterzooi
  6. Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes

Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2018

Ingrediënten 4 personen


½ bot bieslook

voor de roux :

1 el boter
1½ el bloem
150 ml room
muskaatnoot
bouillon

voor de groenten :

700 g witte asperges
200 g erwtjes (diepvries)
olijfolie
peper
zout

Voor de bouillon en het gevogelte :

2 dikke wortelen
2 uien
½ bot groene selder
8 billen parelhoen
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
peper
zout
3 kruidnagels


Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes
Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes

Een lekkere waterzooi van parelhoen, asperges en erwtjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Voor het gevogelte en de bouillon:
-Schil en snij de ui, wortel en selder fijn.
-Zet de billen met de ui, wortel, selder, tijm, laurier onder in water. Breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen onder deksel.

Voor de groenten:
-Schil de asperges. Verwijder het harde onderste deel.
-Doe de schillen bij de bouillon voor extra smaak.
-Snij de asperges in schuine plakjes (à losanges).
-Verhit olijfolie in een pan. Bak de stukjes asperge beetgaar in de hete olie. Kruid met peper en zout.
Voeg de erwten toe. Zet het vuur uit.

Voor de roux:
-smelt de boter. Voeg de bloem toe tot een crumble. Roer droog.
-Zeef de bouillon. Voeg een paar lepels toe aan de roux. Roer tot een papje zonder klonters. Voeg bouillon en room toe tot je een gebonden soep hebt.
-Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
-Meng de asperges en erwtjes onder de soep.
-Hak de bieslook fijn. Pluk het vlees van de billen.

Afwerking: lepel het parelhoen vlees in een bord. Giet er de soep op. Werk af met bieslook.

Tags

Serveertip

Tip: grote groep? Warm het vlees dan op in de soep.

Tip: bewaar kruiden in een vochtig papiertje.

Wijntip: Catarratto, 2014, Lombardo

Bron

VTM - sofie Dumont -



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top