Asperges in de stoomoven
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Erg lekker en perfect als voor-of hoofdgerecht !
Ingrediënten 4 recipe.people
als voorgerecht : 24 Belgische aspergesals hoofdgerecht : 40 Belgische asperges
voor de vinaigrette :
1 eierdooier
1 el mosterd
2 el azijn
3 el water
2 dl arachideolie
peper en zout
2 el kappertjes
1 sjalot
1 teentje look
vers gehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 535,69 kcal |
Koolhydraten | 10,08 g |
Eiwitten | 4,19 g |
Vetten | 52,01 g |
Bereidingswijze
-Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller.
-Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal.
-Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120°C (hoge druk)
-Doe de eierdooier, mosterd, azijn en water in een kom en roer met een garde.
-Giet de olie er beetje bij beetje en al roerend bij.
-Kruid met peper en zout.
-Voeg de kappertjes toe.
-Hak de sjalot, look en peterselie fijn en voeg toe.
-Haal de asperges uit de stoomoven.
-Schik ze op een bord en overgiet met de saus.
Bron
vtm - piet huysentruyt