Asperges in de stoomoven

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Asperges in de stoomoven

    Asperges in de stoomoven

    Asperges in de stoomoven

Erg lekker en perfect als voor-of hoofdgerecht ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
als voorgerecht : 24 Belgische asperges
als hoofdgerecht : 40 Belgische asperges

voor de vinaigrette :

1 eierdooier
1 el mosterd
2 el azijn
3 el water
2 dl arachideolie
peper en zout
2 el kappertjes
1 sjalot
1 teentje look
vers gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 535,69 kcal
Koolhydraten 10,08 g
Eiwitten 4,19 g
Vetten 52,01 g

Bereidingswijze

-Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller.
-Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal.
-Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120°C (hoge druk)
-Doe de eierdooier, mosterd, azijn en water in een kom en roer met een garde.
-Giet de olie er beetje bij beetje en al roerend bij.
-Kruid met peper en zout.
-Voeg de kappertjes toe.
-Hak de sjalot, look en peterselie fijn en voeg toe.
-Haal de asperges uit de stoomoven.
-Schik ze op een bord en overgiet met de saus.

Bron

vtm - piet huysentruyt

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten