Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges in de stoomoven

Asperges in de stoomoven

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2018

Ingrediënten 4 personen


Als voorgerecht : 24 Belgische asperges
als hoofdgerecht : 40 Belgische asperges

voor de vinaigrette :

1 eierdooier
1 el mosterd
2 el azijn
3 el water
2 dl arachideolie
peper en zout
2 el kappertjes
1 sjalot
1 teentje look
vers gehakte peterselie



Erg lekker en perfect als voor-of hoofdgerecht ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller.
-Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal.
-Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120°C (hoge druk)
-Doe de eierdooier, mosterd, azijn en water in een kom en roer met een garde.
-Giet de olie er beetje bij beetje en al roerend bij.
-Kruid met peper en zout.
-Voeg de kappertjes toe.
-Hak de sjalot, look en peterselie fijn en voeg toe.
-Haal de asperges uit de stoomoven.
-Schik ze op een bord en overgiet met de saus.

Tags

Bron

Vtm - piet huysentruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top