1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Garnalen
  6. Duinasperges ‘à la flamande' met grijze garnalen

Duinasperges ‘à la flamande' met grijze garnalen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2018

Ingrediënten 4 personen


peper
nootmuskaat
200 gr geklaarde boter
16 witte (duin) asperges
200 gr gepelde garnalen
1 bos fijngesnipperde bieslook
4 eieren
zout



Duinasperges ‘à la flamande' met grijze garnalen
Duinasperges ‘à la flamande' met grijze garnalen

=13.333333015441895pxDe duinasperge gedijt perfect in zijn zanderige grond achter de duinen. Ze groeit mooi kaarsrecht en heeft een fluwelige smaak. Culinaire topper !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water, laat ze uitlekken.
-Gebruik het kookvocht om de eieren in te koken (ongeveer 5 minuten). Dit is belangrijk omdat eieren de smaak van de asperges in het water opnemen.
-Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er per ei een eetlepel geklaarde boter en een eetlepel gesnipperde bieslook bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Snijd de asperges in drie à vier stukken.
-Leg op de borden eerst het geplette ei, daarover de asperges en bestrooi met de garnalen.

Bron

Tweesterrenchef Stéphane Buyens is een culinair genie dat al meer dan 30 jaar aan het roer staat van het gastronomische familiehotel/restaurant 'Hostellerie Le Fox' in De Panne.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top