Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Linguini met krab

Linguini met krab

Door: marcdepester

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2018

Ingrediënten 4 personen


350 gr kerstomaten
250 gr wit krabbenvlees
350 gr linguini (gedroogd)
6 droge witte wijn
1 handvol peterselie (grof gesneden)
1 teentje knoflook
1 boter
peper en zout



Makkelijk en super lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Giet het vocht af en verkruimel de krab in kleine stukjes. (dikke stukken krab in de linguini ogen niet mooi en ze zouden ook van de vork vallen als de linguini rond de vork gedraaid zou worden.)
-Smelt de boter tot ze begint te €zingen'. (De margarine mag niet bruin zijn.) Zet het vuur heel zacht opdat de look niet zou verbranden. Ook de tomaten zijn zeer gevoelig, dus een laag vuurtje is nodig.
-Doe de krab er nu bij, blus met een beetje witte wijn en laat zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Zet geen deksel op de pan, zodat de saus een beetje kan indikken tijdens het koken.
-Kook de linguini zeer kort en €al dente'. Trek 2 minuten af van de kooktijd die op de verpakking aangegeven is, zodat de pasta niet te kleverig wordt. Doe een beetje zout in het water, maar geen olie.
-Giet de pasta af. De pasta zal direct gebruikt worden dus moet hij nadien ook niet gespoeld worden onder koud water om kleven te voorkomen. Hij zal direct gemengd worden met de saus dus kan de linguini niet kleven.
-Meng de linguini met de saus.
-Hak een beetje peterselie fijn en versier de pasta ermee. De peterselie geeft een frisse smaak aan de linguini en behoudt zijn mooie groene kleur en aroma doordat hij pas op het eind wordt toegevoegd.

Tags

Bron

Albert verdeyen-vtm-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top