Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rosbief
  6. Rosbief op traditionele wijze

Rosbief op traditionele wijze

Door: floortje80

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2018

Ingrediënten 6 personen


750 gram rosbief
1 sinaasappel
1 citroen
Handje vol Rozemarijnblaadjes
5 kruidnagels
1 kaneekstokje
Nootmuskaat poeder
2 laurierbladen
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper


Verder heb je nodig


Braadslee


Ik houd van rosbief! Je kan het op vershillende manieren maken, maar ik vind die op traditionele wijze toch het lekkerst. Ik drink er altijd een lekker wijntje wij, want dan komt het gerecht mooi naar voren. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een Duitse wijn, bijvoorbeeld de SGJ Bimmerle Spätburgunder. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Laat de rosbief op kamertemperatuur komen
Maal de kaneel en kruidnagels tot een poeder. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel en voeg toe aan de poeder. Maak de Rozemarijnblaadjes fijn en voeg ook deze toe aan de poeder. Voeg hier een snufje peper en zout aan toe. Tot slot voeg je een halve theelepel nootmuskaatpoeder toe. Schep alles goed om.

Pak de braadslee erbij en leg de laurierblaadjes in het midden. Leg hier het vlees op en wrijf deze in met de mosterd. Strooi het geheel van de kruiden over het vlees en duw het aan. Gooi hier wat olijfolie overheen.

Bak het vlees ongeveer 50 minuten in de oven, totdat het vlees roze is van binnen.
Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer een kwartier rusten. Snijd in plakken en serveer.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met aardappeltjes uit de oven!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floortje80
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top