Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Een feestelijk torentje

Een feestelijk torentje

Door: pejejaru

  • Japans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-04-2018

Ingrediënten 6 personen


100 gram zwarte rijst
1 pastinaak
18 grote grijze garnalen
6 Eetlepels japanse mayonaise
100gram zeekraal


Verder heb je nodig


Opmaak ring
Frietuurpan
Keukenrol
Dunschiller


Leuk gerecht.
Makkelijk aan te passen voor een weekend lunch

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking..

Frietuurpan verwarmen 180 graden

Rasp met een dunschiller de pastinaak schoon .
En snij die vervolgens in de lengte in lange linten.
Doe een handvol pastinaakslierten in de olie ( kijk uit voor spetters). en bak ze tot ze goudbruin kleuren .
Haal ze er dan direct uit .
Leg ze op een met keukenpapier bekleed bord en herhaal met de overige pastinaakslierten .

Verwarm een scheutje olie in een Koekenpan en bak de garnalen met een snuf zout in zo€n 5 min tot ze mooi roze zijn .
Bak ook de zeekraal.

Giet het water van de rijst af .

Opmaak bord : vul opmaakring met de rijst .
Smeer daar overheen een flinke laag mayonaise .
Verwijder daarna de ring .
Gevolg door een laagje zeekraal en een flinke pluk pastinaak .
Leg de garnalen er omheen .






Tags

Serveertip

Japanse mayonaise kun je kopen bij de grotere supermarkten .
Of online bestellen of kopen bij chinese supermarkt .

Als je geen japanse mayonaise hebt kun je het namaken door mayonaise te mengen met sojasaus , sesamolie en wasabi

Japanse mayonaise heet kewpie

Bron

Eindhovens dagblad



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top