1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Traditioneel Iers sodabrood

Traditioneel Iers sodabrood

  • Iers, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2018

Ingrediënten 4 personen


Een beetje boter (Kerrygold)
200 g bloem
300 g volkorenbloem
1½ kl zout
1 kl natriumbicarbonaat
500 ml karnemelk



Traditioneel Iers sodabrood
Traditioneel Iers sodabrood

Legendarische gerechten zoals ciabatta of panettone kunnen niet tippen aan traditioneel Iers Sodabrood. Zoet of hartig, altijd heerlijk met boter en zelfgemaakte frambozenjam of gerookte zalm met dille.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Vet een bakplaat licht in met wat zachte Kerrygold boter en strooi er vervolgens wat bloem er overheen.
-Meng de bloem, het volkorenmeel, zout en natriumbicarbonaat in een grote kom.
-Maak een kuiltje in het midden en voeg de karnemelk toe en meng daarna de ingrediënten tot een zacht deeg ontstaat.
-Strooi wat bloem op een schoon werkvlak en kneed het deeg zachtjes 1 min om het deeg goed te mengen. In tegenstelling tot gewoon brood, is het van belang het deeg niet teveel te kneden.
-Leg de ronde deegbal op de voorbereide bakplaat en bestuif het ruim met bloem en snijd een diep kruis in de bovenkant.
-Zet het in de oven en laat het ± 35 min bakken.
-Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
-Als je eerder van een zachte korst houdt, wikkel je hete brood in een theedoek.

Bron

VTM



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top