1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Eend met ro­mi­ge port­saus

Eend met ro­mi­ge port­saus

Door: inlihaka

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2018

Ingrediënten 4 personen


3 eendenborstfilets (ca. 300 g)
400 ml rode port
200 ml vleesfond (pot 380 ml)
6 takjes verse tijm
4 tl zwarte-peperkorrels (potje)
250 ml verse slagroom


Eend met ro­mi­ge port­saus
Eend met ro­mi­ge port­saus

Hoofdgerecht Halloween

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.
Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.
Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan. Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.

Tags

Serveertip

Lekker met appelmoes, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.

Bron

Allerhande 13 2009



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top