salades uit losser copycat
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
simpelweg omdat ik ze k & k , vlak , matig en nogal smaakloos vindt .
lekker zelf aan het knutselen geweest , en ok een bakje kopen is sneller en waarschijnlijk goedkoper , maar smaak wil ook wat.
Ingrediënten 4 personen
gevuld eitje salade :8 gekookte eieren ( 11 minuten gekookt )
3 el. mayonnaise
3 el. crème fraiche
1 el. Kerry masala
2 ansjovis fillets uitgelekt en droog gedept fijn gehakt
1 el. tomatenpuree
1 tl. worcestersaus
2 tl. kurkuma
1 maggi blokje verkruimeld
1 tl. mosterd
Geitenkaas Amandel-vijgsalade:
100 gr. zachte geitenkaas
2 dunne plakken oude harde geitenkaas in blokjes van 2 bij 2 mm
8 mandarijn partjes uit blik ( ja doe nou maar gewoon ) gehakt
1 kleine el. sap uit het blikje
2 el. ricotta
3 el. mascarpone
1 el. gezouten gerookte amandelen gehakt
6 vijgen k & k ( eat natural ) julliene gesneden
kip jopie saus salade:
200 gr. gebraden kiprollade van de vers afdeling in plakken iets dikker gesneden , dus niet gerookte kip van de vlees afdeling , in blokjes gesneden
1 Stengel bleek selderij gesnipperd
1 1/2e eetlepel gebakken uitjes
2 tl mosterd
2 tl. kurkuma
1 tl tomaten puree
jopiesaus:
4 el. belgische mayo
3 el. curry ketchup
1 tl Kerrie poeder
1 tl. cayenne peper
1 tl. zwarte peper
1 tl gerookt paprika poeder mild
1 ui super fijn gesnipperd
Benodigdheden
mengkom
vork
spatel
keukenmachine ( optioneel , gaat sneller )
Bereidingswijze
gevuld eitje salade:
meng alle ingredienten behalve het ei door elkaar
pel en halveer de eieren in de lengte net als een gevult ei, hak nu 4 eiwitten grof en schep door de saus, verkruimel alle eigelen en schep als laatste door.
Geitenkaas Amandel-vijgsalade:
heel simpel , meng alles behalve de vijgen k amandelen en mandarijn stukjes goed door elkaar , voeg de rest als laatste toe en spatel goed door
kip jopie salade:
meng alles voor de joppie saus in een kom, zet half uur weg.
doe het zelfde met de kip en zet ook half uur weg, schep regelmatig om
voeg vervolgens alles bij elkaar
LET OP! voor alle salades geld , laat minimaal half uur of uur alles intrekken, schep weer goed door voor serveren , niet ijskoud.
Serveertip
ik had er al 3 nagemaakt http://www.smulweb.nl/recepten/1454343/3-wel-lekkere-salades-voor-op-brood
en als je nog een salade hebt waar je een copycat van wilt dan ga ik graag voor je aan de slag.