Zwaardvis uit de oven

  • Wereld, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Zwaardvis uit de oven

    Zwaardvis uit de oven

    Zwaardvis uit de oven

Voorgerecht van Karin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 zwaardvisfilets
125 gram verse hittebroodkruimels
60 gram gezouten kappertjes, afgespoeld, droog gedept en fijngesneden
150 gram pecorino, versgeraspt
1 teen knoflook fijngesneden
60 gram ontpitte groene en zwarte olijven, fijngesneden
3 eet. fijngesneden bladpeterselie
zeezout en versgemalen zwarte peper
6 eet. extra vergine olijfolie
het sap van 1 citroen

kleine salade Caprese ( mozzarelle en tomaat met wat basilicum en olijfolie )
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 433,14 kcal
Koolhydraten 24,10 g
Eiwitten 13,68 g
Vetten 30,63 g

Bereidingswijze

Was de filets en dep ze droog. Verwarm oven voor op 175 graden.
Gebruik uw vingers om de broodkruimels te mengen met de kappertjes, knoflook, kaas, olijven, peterselie, zout en peper.
Vet een ovenschaal waar de filets goed in passen met een beetje olijfolie.
Bestrijk de filets aan beide kanten met olijfolie.
Verdeel de helft van het broodkruimel mengsel over de bodem van de schaal en leg de filets erop.
Dek af met de rest van het kruimelmengsel en druppel de resterende olie erover.
Bak het gerecht circa 10 minuten in de oven, schenk dan het citroensap erover en zet nog eens 5 a 10 minuten in de oven.

Maak de salade Caprese ernaast op een bordje bij dit voorgerecht.

Bron

internet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inlihaka avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten