Zwaardvis uit de oven
- Wereld, Voorgerecht
- 10-20 min.
Voorgerecht van Karin
Ingrediënten 4 recipe.people
4 zwaardvisfilets125 gram verse hittebroodkruimels
60 gram gezouten kappertjes, afgespoeld, droog gedept en fijngesneden
150 gram pecorino, versgeraspt
1 teen knoflook fijngesneden
60 gram ontpitte groene en zwarte olijven, fijngesneden
3 eet. fijngesneden bladpeterselie
zeezout en versgemalen zwarte peper
6 eet. extra vergine olijfolie
het sap van 1 citroen
kleine salade Caprese ( mozzarelle en tomaat met wat basilicum en olijfolie )
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 433,14 kcal |
Koolhydraten | 24,10 g |
Eiwitten | 13,68 g |
Vetten | 30,63 g |
Bereidingswijze
Was de filets en dep ze droog. Verwarm oven voor op 175 graden.
Gebruik uw vingers om de broodkruimels te mengen met de kappertjes, knoflook, kaas, olijven, peterselie, zout en peper.
Vet een ovenschaal waar de filets goed in passen met een beetje olijfolie.
Bestrijk de filets aan beide kanten met olijfolie.
Verdeel de helft van het broodkruimel mengsel over de bodem van de schaal en leg de filets erop.
Dek af met de rest van het kruimelmengsel en druppel de resterende olie erover.
Bak het gerecht circa 10 minuten in de oven, schenk dan het citroensap erover en zet nog eens 5 a 10 minuten in de oven.
Maak de salade Caprese ernaast op een bordje bij dit voorgerecht.
Bron
internet