Spareribs

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-04-2018
  • Spareribs

    Spareribs

    Spareribs

Houd jij ook zo van spareribs die van het bot afvallen. Zoet met een beetje pit. Dan is dit recept in de Camp Chef Dutch oven perfect voor jou.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 strengen spareribs
2 paprika's
2 grote uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
1,5 L cola
250 ml Ketjap
50 ml honing
2 el mosterd
BBQ kruidenmix
Olijfolie
Peper & zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Zet de Camp Chef Dutch oven op half hoog vuur.
2.Snijd de paprika, en ui in dikke ringen en snijd de knoflook en rode peper fijn.
3.Snijd vervolgens de strengen spareribs in 3 of 4 stukken en wrijf deze in met je favoriete BBQ kruidenmix.
4.Doe een beetje olijfolie in de Dutch oven en voeg de paprika en ui toe, bak deze ongeveer 2 minuten en voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak dit samen nog 2 minuten.
5.Doe de spareribs erbij en blus het af met de cola en ketjap. Zet het vuur nu op hoog. Voeg de rest van de ingrediënten nu ook toe. Als het kookt, zet je het vuur op half hoog, zodat het blijft doorkoken. 6.Laat dit ongeveer nog 60 minuten koken. Voeg zout en peper toe naar smaak. Check tussendoor of er nog wel vocht in de pan zit, anders kun je altijd nog een beetje water toevoegen. Wees een beetje voorzichtig met het uit de pan halen van de spareribs, ze vallen nu namelijk perfect van het bot af! 7.Smeer het op het bord nog een beetje in met de overgebleven saus uit de pan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten