1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla

Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2018

Ingrediënten 4 personen


350 g kippenlevertjes
1 ui
2 tenen look
peper
zout
1 klontje boter
4 sucrines (minislaatjes)
150 ml kippenbouillon
ΒΌ bot dragon
100 g pecorino
400 g spaghetti
1 glas cognac


Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla
Spaghetti met kippenlevertjes, look en gebakken sla

Levertjes! Niet iedereen lust het. Door ze lekker krokant te bakken en te flamberen krijg je een super lekkere pasta met levertjes, look en gebakken sla.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel en snij een ajuin fijn. Pel en hak een teentje look fijn.
-Snij de sucrines in reepjes.
-Kruid de levertjes met peper en zout.
-Smelt een klont boter in de pan. Bak de levers aan in de pan.
-Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
-Smelt nog een klontje boter. Stoof ajuin en look aan in de pan.

-Zet de dampkap uit. Voeg een glaasje cognac toe aan de levers en flambeer.
-Bak de sucrines aan in de pan met ui. Stoof aan. Kruid met peper en zout.
-Giet de pasta af. Meng met wat olijfolie en eventueel een klontje boter.
-Blus de sucrines met de helft van de kippenbouillon. Stoof nog even aan.
-Haal de levertjes uit de pan. Snij in grote stukken. Giet het vet af en blus de pan met de andere helft van de bouillon.
-Meng het vlees met de pasta.
-Rasp pecorino. Hak dragon fijn.
-Meng de pasta met de sucrine.
-Serveer de pasta en levertjes in een bord. Werk af met dragon en pecorino.

Tags

Bron

Sofie dumont



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top