Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Zuid Afrikaanse melktaart

Zuid Afrikaanse melktaart

Door: ruthbrock

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2018

Ingrediënten 8 personen


Ingrediënten VOOR DE BODEM:
250 gram bloem (gezeefd)
125 ml. melk
75 gram roomboter (ongezouten)
75 gram suiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

VOOR DE VULLING
1 liter (volle) melk
50 gram suiker
25 gram bloem (gezeefd)
25 gram custardpoeder
3 eieren
1 vanillestokje
kaneelpoeder
snufje zout






Verder heb je nodig


Mixer, 3 kommen; pannetje; springvorm (23 of 25 cm)


Ik had nog nooit van dit soort recepten gehoord of gelezen. Maar heb deze taart gemaakt en hij is heel erg lekker en niet moeilijk. Lekker romig. Echt de moeite waard om nog vaker te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
DEEG
1. Mix de boter (kamertemp.) en de suiker door elkaar en roer hier het ei doorheen
2. Voeg vervolgens het bakpoeder, (gezeefde)bloem, en het snufje zout aan bovenstaand geheel toe
3. Giet de melk erbij en blijf mixen totdat het deeg een samenhangend geheel vormt
4. Vet een springvorm in (23 of 25 cm doorsnee) met een beetje roomboter. Doe het beslag in de springvorm
5. Verwarm 750 ml. melk in een pannetje (niet laten koken) en los de suiker hierin op. Af en toe roeren
6. Mix de overige 250 ml. melk met het custard poeder en de (gezeefde) bloem
7. Klop vervolgens 2 eierdooiers en een heel ei (eiwit even apart zetten), voeg hier een snufje zout en een beetje kaneelpoeder aan toe en meng alles met stap 6.
8. Giet stap 6 en 7 bij stap 5 en voeg de merg van het vanillestokje toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en op stevige vla begint te lijken, maar laat het geheel NIET KOKEN!
9. Laat het mengsel afkoelen. Als er een vel opzit , dit even verwijderen
Klop de overige 2 eiwitten stijf.
10. Giet de vla over het deeg en verdeel het eiwit over de vla
Bak de taart in 40-50 min in een voorverwarmde oven op 180 graden c.

Tags, , , , , , ,

Bron

Pinterest



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top