*400gr.Kalfsvlees in reepjes.*175gr.Gorgonzola.*250gr.Oesterzwammen.2 Sjalotjes.2 teentjes Knoflook.* 1 Appel.*3 gedroogde Pruimen.*1 lepel Citroensap.825 gr. Boter.*3 lepels Olie.*
1 theelepeltje Worchestershiresaus.*Peper*3 lepels fijngehakte Peterselie.*(Eventueel:"2 lepels Calvados."
Wok of hapjespan.
Zalige combinatie!
Snipper het sjalotje en snijd de oesterzwammen in repen.Snijd de appel in zeer smalle reepjes(met citroen besprenkelen!)evenals de (ontpitte) pruimen.
Verhit de boter in de wok,laat uitbruisen en voeg dan de olie toe.Als ook de olie heet genoeg is de sjalot en de uitgeperste knoflook 2 min.roerbakken.Doe het vlees erbij en bak nog 3 min.Voeg vervolgens de oesterzwammen,appel, pruimen en W.saus toe en laat alles een min. of 5 pruttelen.Snijd ondertussen de kaas in kleine stukjes en schep ze erdoorheen.Breng op smaak met wat peper en besprenkel eventueel met de calvados.
Bestrooi het gerecht tenslotte met de peterselie en serveer het met:
Pasta, Rijst of Aardappelpuree en Broccoli en/of een lekkere Salade.