1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. *Kalfsvlees met Oesterzwammen en Gorgonzola*

*Kalfsvlees met Oesterzwammen en Gorgonzola*

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-1999

Ingrediënten 4 personen


*400gr.Kalfsvlees in reepjes.*175gr.Gorgonzola.*250gr.Oesterzwammen.2 Sjalotjes.2 teentjes Knoflook.* 1 Appel.*3 gedroogde Pruimen.*1 lepel Citroensap.825 gr. Boter.*3 lepels Olie.*
1 theelepeltje Worchestershiresaus.*Peper*3 lepels fijngehakte Peterselie.*(Eventueel:"2 lepels Calvados."


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan.


Zalige combinatie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje en snijd de oesterzwammen in repen.Snijd de appel in zeer smalle reepjes(met citroen besprenkelen!)evenals de (ontpitte) pruimen.
Verhit de boter in de wok,laat uitbruisen en voeg dan de olie toe.Als ook de olie heet genoeg is de sjalot en de uitgeperste knoflook 2 min.roerbakken.Doe het vlees erbij en bak nog 3 min.Voeg vervolgens de oesterzwammen,appel, pruimen en W.saus toe en laat alles een min. of 5 pruttelen.Snijd ondertussen de kaas in kleine stukjes en schep ze erdoorheen.Breng op smaak met wat peper en besprenkel eventueel met de calvados.

Serveertip

Bestrooi het gerecht tenslotte met de peterselie en serveer het met:
Pasta, Rijst of Aardappelpuree en Broccoli en/of een lekkere Salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top