Pollo e gamberi piccante

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2018

Lekker pikant Smullen uit de Italiaanse keuken met kip en gamba's in de hoofdrol.
Vers van de visboer zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar diepvries zijn ze ook heel goed te doen, zeker die je zelf moet scheppen bij de Appie H. ..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Scheut olijfolie + klontje boter
2 rode uien, gesnipperd
1 tl rode peperpasta (of Harissa)
1 el knoflookpasta
1 el rode pesto
2 kipfilets, in grove stukken
1 kleine gele courgette, in halve plakjes
1/2 stronk broccoli in roosjes (beetgaar voorgekookt)
500 gr gamba's (diepvries: dan ontdooid onder koud water en uitgelekt)
1 dl kippenbouillon
1 dl droge witte wijn
Bosje basilicum, steeltjes fijngesneden







Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Diepe koekenpan of braadpan

Bereidingswijze

Verwarm de olie en smelt er de boter in.
Fruit hierin uien en voeg peper- en knoflookpasta en de pesto en bak even mee.
Stukken kipfilet erbij en rondom lichtbruin bakken, gevolgd door de courgette, broccoli en basilicumsteeltjes.
Bak deze ook even mee en voeg gambas toe. Omscheppend bakken tot deze mooi roze gekleurd zijn.
Blus af met wijn en bouillon en schep alles goed om, laat 5 minuutjes doorsudderen.
Basilicumblaadjes toevoegen, alles nog eens goed doorscheppen en Smullen maar! Buon appetito!

Bron

Gegeten bij vrienden en het recept gevraagd, voor herhaling vatbaar..

Serveertip

Lekker met een simpele Risotto of een stuk krakend vers brood. Of allebei..

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 31-03-2018

Graag gedaan Anne! Fijne Paasdagen en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Anne1955 avatar
Anne1955 31-03-2018

Lijkt me heerlijk! Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten