1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Crema catalana
  6. Crema Catalana met rabarber

Crema Catalana met rabarber

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Spaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2018

Ingrediënten 4 personen


4 stengels rabarber
500 ml melk
rasp van 0,5 citroen
2 kaneelstokjes
30g custardpoeder
3 eidooiers
70g suiker
rietsuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


4 ramekins
bruleebrander

Crema Catalana met rabarber
Crema Catalana met rabarber

Crema Catalana met rabarber! Deze vrolijke toetjes maak je in een handomdraai, heerlijk met rabarber! Natuurlijk kan de Crema Catalana ook zonder rabarber als deze niet in het seizoen is, maar een pot met dit heerlijke goedje is het hele jaar rond op voorraad bij je supermarkt. Fris en zoet!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de rabarber in dunne plakjes en doe in een pan. Klein scheutje water erop. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, tot de rabarber uit elkaar valt.
2. Klop de suiker met de eidooiers, een scheutje melk en de custard los in een kom.
3. Breng de rest van de melk met de kaneelstokjes en citroenrasp aan de kook.
4. Giet de warme melk al roerende in de kom met het eimengsel en klop alles goed door elkaar.
5. Giet het mengsel, met een zeef ertussen, terug in de pan en verhit het geheel langzaam op half vermogen onder voortdurend roeren. Verwarm tot het mengsel dikker begint te worden zonder te koken!
6. Verdeel de rabarber over de schaaltjes en dan het custardmengsel.
7. Laat de schaaltjes in de koelkast afkoelen.
8. Strooi voor het serveren de rietsuiker over de crema catalana en smelt de suiker met een brander.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top