Spaanse Tapas Spareribs uit de oven

  • Spaans, Tussendoortje
  • > 120 min.

Met 1e pasdag hadden we met de familie besloten om tapas te eten en iedereen zou een gerecht maken. Gezellig happen lekker wijntje erbij genieten.

Ik had dit tapas gerecht gemaakten deze vielen goed in de smaak dubbel gemarineerd volgens verschillende recepten zie bronnen onderaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Ingrediënten:

2 kilo spareribs
2,5 deciliter bouillon (rund, kip groente wat jij wil)
2 uien, fijn gehakt
1 eetlepel peterselie, fijn gehakt
1 verse citroen, geperst
125 gram roomboter, gesmolten

Voor de natte marinade:
2 rode pepertjes, fijn gehakt
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 bos uitjes, fijn gehakt
1 stukje gember, geraspt
3,75 droge witte wijn
1,25 deciliter Licor 43
175 gram woud honing

Voor de droge marinade (‘dry rub' voor 2 kilo spareribs.)
200 gram bruine basterdsuiker
60 gram paprikapoeder
14 gram fijn zout
2 eetlepel zwarte peper
2 eetlepel witte peper
2 eetlepel cayenne peper
2 eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepel ui poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aluminium ovenschaal
Oven
Tapasschaal

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de marinade + de spareribs ( losgesneden) in een schaal en roer alles goed door elkaar. Laat de spareribs een nacht, afgedekt staan in de koelkast.

Haal vervolgens de spareribs uit de marinade en laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier en houd de marinade apart.
Vervolgens nogmaals marineren volgens onderstaande bereiding met de ingrediënten voor de droge marinade.

Bereiding droge marinade

Meng alle ingrediënten goed tot je geen klontjes meer hebt. . Doe alle marinade op een bord en marinier de spareribs rondom. Leg op een schaal, dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer je deze laat marineren, hoe malser de spareribs zullen zijn (maximaal 1 dag).

Garen van de spareribs

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden in een aluminium ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Zet de spareribs 2,5 uur in de oven, je zult voorzichtig moeten zijn, ze kunnen uit elkaar vallen zodra je deze wil oppakken.
Doe nu de marinade in een pan en roer er de peterselie, de ui , de bouillon het citroensap door. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het in ca. 20 minuten tot de helft, inkoken.
Als de saus voldoende is ingedikt, pureer deze dan met een staafmixer en.
Besmeer de spareribs rondom
Leg dan de onder een voorverwarmde grill en laat ze in ca. 5 minuten per kant bruin worden.

Warm de saus op en roer de warme roomboter erdoor.

Serveer deze overheerlijke saus bij de spareribs.

comer sabroso

Bron

https://youtu.be/5RJygAU7uNQ , https://www.leukerecepten.nl/recepten/spareribs-uit-de-oven/ , http://www.smulweb.nl/recepten/1389329/Tapas

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pnaaktge367 avatar
pnaaktge367

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten