1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Zeeduivel op golven van saffraansaus slapend in een bedje van witlof met sinaasappel / grand marnier

Zeeduivel op golven van saffraansaus slapend in een bedje van witlof met sinaasappel / grand marnier

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2018

Ingrediënten 4 personen


Saffraansaus en Vis
100 g sjalotten
4 el olijfolie
1 flinke pluk saffraan
200 ml droge witte wijn
150 ml visbouillon (of kruiden- of groentebouillon)
350 ml slagroom
600 gram zeeduivel of een gefileerde witvis.

Witlof en saus
200 ml sinaasappelsap
1 kleine bos bladpeterselie
1 kleine bos dragon
2 el roomboter
6 stronkjes witlof
scheutje Grand Marnier (eigen variantje)


Verder heb je nodig


Staafmixer.

Zeeduivel op golven van saffraansaus slapend in een bedje van witlof met sinaasappel / grand marnier
Zeeduivel op golven van saffraansaus slapend in een bedje van witlof met sinaasappel / grand marnier
Zeeduivel met saffraansaus op een bedje van witlof met sinaasappel/grandmarnier saus
Zeeduivel met saffraansaus op een bedje van witlof met sinaasappel/grandmarnier saus

Ik heb het gerecht gevonden.... in 24kitchen. Geen claims op autenthiciteit.
Gewoon goed overgenomen. Voor mijn eigen receptenboek.
https://www.24kitchen.nl/recepten/zeeduivel-met-schuimige-saffraansaus#bereidingswijze
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saffraansaus
Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden fruiten. Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. Dit duurt circa 5 minuten. Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen. Pureer de saus met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan.

Zeeduivel (of andere visfilet)
Snijd de zeeduivelfilet in plakken van 3-4 millimeter dik. Leg ze naast elkaar op een met olijfolie ingevet ovenplateau en bewaar in de koelkast.
Verwarm de over voor op 125 graden. Zet het plateau met zeeduivel in de oven en laat in circa 5 a 10 minuten warm en gaar worden. Af en toe even een mes erin om te testen of de vis al warm is.

Witlof
Verwarm het sinaasappelsap met de grand marnier in een brede pan en laat tot een derde indampen. Pluk de bladpeterselie en dragon.
Verwarm het ingekookte sinaasappelsap en roer de boter erdoor. Halveer de stronkjes witlof. Verwijder een klein gedeelte van de kern. Snijd de helften in smalle repen. Voeg de witlof toe en glaceer 2-3 minuten. Snijd de peterselie en dragon grof. Roer de peterselie en dragon door de witlof en verwarm 30 seconden mee. Breng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen.

Warm de saffraansaus door zodat alles gelijk warm is....


Serveertip

Opmaken borden:

witlof eerst spreiden op het bord
de zeeduivelstukjes erop
Saffraansaus rond het gerecht en wat op de zeeduivel.
Evt. nog restantje van de sinaasappelsaus erbij druppelen.

Bron

Https://www.24kitchen.nl/recepten/zeeduivel-met-schuimige-saffraansaus#bereidingswijze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top