Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aspergesoepje met ravioli van langoustines

Aspergesoepje met ravioli van langoustines

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2018

Ingrediënten 4 personen


8 soepasperges
1 l kippenbouillon
1 ui
1 prei (alleen het wit)
20 g boter
1 el bloem
6 langoustines
5 cl room
50 g visfilet
1 ei
12 vellen wonton 10 x 10 cm
2 bosuitjes


Aspergesoepje met ravioli van langoustines
Aspergesoepje met ravioli van langoustines
Aspergesoepje met ravioli van langoustines
Aspergesoepje met ravioli van langoustines

Feestelijke soep die super lekker is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de asperges van kop naar voet. Breek het harde gedeelte op 2 cm van de voet af. Kook de schillen en het harde gedeelte in de kippenbouillon. Zeef de bouillon na 20 minuten zachtjes koken.

-Snij de gepelde ui, de prei en de asperges in kleine stukjes. Stoof de groenten in de boter en strooi er de bloem op. Bevochtig met de bouillon en laat 30 minuten onder een deksel koken. Mix de soep en kijk de kruiding na.

-Pel de langoustines ondertussen en laat de koppen met de schalen 30 minuten in de room koken op een heel zacht vuur. Zeef de room en hou opzij. Maal de visfilet met het ei en kruid met peper van de molen en zout.

-Hak het vlees van de langoustines fijn en meng het onder de gemalen visfilet.

-Leg een lepeltje vulling op de wontonvellen, strijk de rand in met water. Plooi ze overhoeks dicht. Plooi weer 2 hoeken overhoeks dicht. Stoom de ravioli of kook hem kort gaar in gezouten water.

SERVEREN:

Verdeel wat aspergesoep in een soepkommetje. Leg er een stukje ravioli in en lepel er de room over. Versier met snippers bosui.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top