1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Zalm in folie uit de oven

Zalm in folie uit de oven

Door: jhcv

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2018

Ingrediënten 4 personen


60 ml sojasaus
1 thlpl geraspte gember
2 teentes knoflook, fijngehakt
1 eetlpl honing
2 rode uien, in halve maantjes gesneden
4 zalmfilets
2 rode puntpaprika's, in blokjes gesneden
1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
2 lente-uitjes, in ringen gesneden


Zalm in folie uit de oven
Zalm in folie uit de oven

Als je van zalm houdt is dit een heerlijk snel klaar gerecht. Erg lekker met aardappelpuree!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Meng in een kom de sojasaus met de knoflook, gember en honing.
3. Leg ¼ van de uien en een zalmfilet met de huid naar onderen in het midden van een vel aluminiumfolie.
4. Sprenkel er ¼ van de saus over.
5. Verdeel ¼ van de paprika en broccoli rond de vis en sluit de folie door de randen dicht te knijpen.
6. Herhaal voor de andere 3 zalmfiliets.
7. Leg de pakketjes in de oven en laat 20 minuten bakken.
8. Maak de pakketjes voorzichtig open, er kan hete stoom ontsnappen.
9. Garneer met de lentui en serveer direct.

Tags, ,

Bron

Judy Kim



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top