1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Soep
  5. goulash soep

goulash soep

Door: Salustiana

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2018

Ingrediënten 4 personen


75 gr spekreepjes gerookt (ontbijtspek)
2 flinke uien, in stukjes
3 teentje knoflook
1 tl pittig paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
2 el olijfolie
600 g hacheevlees, of runderriblap, in blokjes (haal het vlees 1,5 uur van tevoren uit de
koelkast en laat op kamertemperatuur komen)
1 pot geroosterde paprika
1 blik tomatenblokjes
140 gr tomatenpuree
100 ml rode wijn, op kamertemperatuur
2 liter warme rundvleesbouillon (5 bouillontabletten)
1 rode paprika, in blokjes
2 grote, vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
150 gr sperziebonen, in stukjes
125 gr crème fraîche



Mijn versie van goulashsoep, natuurlijk de lekkerste.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een soeppan de spekreepjes, ui, knoflook, paprika en specerijen in wat olie zachtjes uit.
Voeg het vlees en de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee.
Pureer de geroosterde paprika en de tomatenblokjes en voeg deze toe.
Voeg de wijn en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en zet het vuur dan op de laagste stand. Doe de deksel op de pan en laat de soep circa 1,5 uur heel zachtjes pruttelen, totdat het vlees zacht is. Als het vocht te hard borrelt, gebruik dan een sudderplaatje. Als het vlees na 2 uur nog niet zacht is, stoof het dan langer, net zolang totdat het wel zacht is.
Voeg de laatste 30 minuten van de kooktijd de aardappel, sperziebonen toe.

Tags, , ,

Serveertip

Schep de soep in kommen en serveer met een lepel crème fraîche, wat versgehakte peterselie en eventueel een snee donker boerenbrood of vers stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Salustiana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top