1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tsja, het is en blijft Pilaf natuurlijk. Of Pilav, dat dan ook.

Tsja, het is en blijft Pilaf natuurlijk. Of Pilav, dat dan ook.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2018

Ingrediënten 4 personen


400 g gehakt
500g uien, in halve ringen
1 blik perziken, uitgelekt en in stukken, sap opvangen
1 blik tomatenpuree
5 el ketjap manis
1 tl sambal
olie
Rijst


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan
Pan voor de rijst
snijplank
koksmes


Verkregen uit de historie via ons kookschriftje. Grappig om te lezen op internet dat het van oorsprong om een soort oosterse risotto gaat en in dit recept bepaald niet.
Zo word de rijst aparet bereid en pas op het bord bij de saus gevoegd. Zo zie je maar weer dat recepten ook evolueren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst afhankelijk van de beschikbare tijd aan het begin of aan het eind van de sausbereiding koken.
Aan het eind heeft de saus meer tijd om smaak te ontwikkelen, maar het duurt langer.

Olie verhitten in wok/hapjespan
Gehakt rullen, uit de pan halen als het gaar is
Uien fruiten tot ze glazig zijn
Gehakt weer in de pan bij de uien
Perziksap, tomatenpuree, ketjap en sambal toevoegen
Evt. water toevoegen als de saus dunner gewenst word
Lekker laten pruttelen
5 min voor de rijst klaar is de perzik toevoegen

Bron

Niemand die het (nog) weet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Franxcis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Franxcis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top