1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Paasvlecht bolognese

Paasvlecht bolognese

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2018

Ingrediënten 4 personen


250 g gehakt rund + varken
1 rode paprika
2 takjes peterselie (vers)
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 eieren
1 rol bladerdeeg
8 pecannoten
1 eetl. olijfolie
peper en zout



Paasvlecht bolognese
Paasvlecht bolognese

Makkelijk en kei origineel paas lunch / diner gerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : 20 min.
- kook 3 eieren 10 min. en leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
- Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
- knoflook en de sjalot fijn snipperen.
- Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
- Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
- Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
Bereiding :
1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
2 Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
5 Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
6 Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
7 ± 20 min. in de voorverwarmde oven
-warm serveren

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top