Hollandse Eierkoek (Glutenvrije)

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-1999

Brokkelig maar lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g suiker
150 g glutenvrije bakmix
3 eieren
50 g maizena
1 zakje vanillesuiker
2 tl bakin bakpoeder
zout
1 el boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Doe de eieren met de suiker en de vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom

2. Klop het geheel tot een schuimende massa

3. Schep heel luchtitg, in gedeeltes, bakmix met maizena en bakin erdoor

4. Bedek de bakplaat met bakpapier

5. Laat het deeg even rusten en verwarm de oven voor op 160 c

Bereidingswijze

6. Leg kleine bergjes deeg met een onderlinge afstand van 6 cm op het bakpapier op de bakplaat

7. Bak de eierkoekjes in 15-20 minuten geel

8. Bestrijk als ze nog warm zijn met boter en bestrooi ze met suiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

petry_t avatar
petry_t 02-12-1999

Hallo Jasper, Voor mijn zoontje, Luc, heb ik deze eierkoek gebakken en die vond 'm heel erg lekker. (Ik trouwens ook hoor.) Dat de koek erg kruimelt, tja, dat ben ik wel zo'n beetje gewend bij glutenvrije producten. Groetjen, Petry

wimpy avatar
wimpy 05-07-1999

Hoi, Dit is een recept waar ik blij mee ben. We gaan het deze week maken en de resultaten zal ik je laten weten. Groetjes, Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten