Heerlijke gekruide Japanse kippensoep met shiitake

  • Japans, Soep
  • 20-30 min.
  • Heerlijke gekruide Japanse kippensoep met shiitake

    Heerlijke gekruide Japanse kippensoep met shiitake

    Heerlijke gekruide Japanse kippensoep met shiitake

Het recept van deze verrukkelijke kippensoep vond ik op internet. Het recept heb een klein beetje aangepast aan mijn eigen smaak en idee. 
Ik heb de soep inmiddels als diverse malen gemaakt maar steeds vergeten er een foto van te maken. Maar de soep maak ik snel weer en dan.....hopla foto erbij,
De bouillon van deze soep is zo heerlijk kruidig en lekker licht.
Deze soep komt hier nog heel vaak op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
stukje verse gemberwortel plm.2 cm.
1 stukje (verse) kurkumawortel of 1 theelepel gedroogde kurkumapoeder
3 paddenstoelenbouillontabletten
4 gedroogde shiitake paddenstoelen
3 + 3 lente-uitjes
2 kippenpoten
1 eetlepel peperkorrels
3 eetlepels sojasaus
1 tl suiker
2 El sherry
½ tot 1 gedroogde chilipeper
1 steranijs
100 gram verse shiitake paddenstoelen
120 gram mihoen of mie
2 theelepels sesamolie
Peper

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 277,98 kcal
Koolhydraten 33,40 g
Eiwitten 17,91 g
Vetten 5,87 g
Benodigdheden

grote pan
pan voor het koken van de mihoen
koekenpan

Bereidingswijze

Het stukje gember ongeschild in plakjes snijden. 3 lente-uitjes schoonmaken en grof in stukken snijden.
Dit samen met de kippenpoten, 1.5 liter water, de gedroogde shiitake paddenstoelen, peperkorrels, bouillontabletten, sojasaus, suiker, sherry en chilipeper in een pan doen en aan de kook brengen. Op lage warmtebron de kip laten garen.
10 minuten voor het einde de steranijs toevoegen. (je kunt de steranijs ook helemaal laten meetrekken, maar ik vind de steranijs dan teveel overheersen.)

Bouillon laten afkoelen en het vet eraf scheppen.
Bouillon zeven en kip in stukjes snijden.

Verse shiitake in reepjes snijden, (stelen verwijderen).
Sesamolie in een kleine koekenpanverwarmen.
Shiitake hierin een paar minuten bakken.

Rest lente-uitjes schuin in kleine stukjes snijden.
Mie garen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Kip, lente-uitjes, reepjes shiitake en mie in de bouillon doen.
Soep proeven en eventueel op smaak maken met peper en zout.
Soep goed doorwarmen en opdienen.



Bron

https://www.essen-und-trinken.de/rezepte/56811-rzpt-huehner-nudel-suppe

Serveertip

Heerlijke soep voorafgaand aan een Aziatisch etentje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten