Bourbon and Coke Short Ribs

  • Fusion, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2018
  • Bourbon and Coke Short Ribs

    Bourbon and Coke Short Ribs

    Bourbon and Coke Short Ribs

de truuk van supermalse ribs is voorkoken , dat kan in  een sterke bouillon maar in cola worden ze helemaal super!
laat je niet afschrikken door de bereidings tijd , dat is namelijk meer wachten dan zelf wat te hoeven doen.


 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo spareribs , ontvliest , rauw en ongemarineerd
2 liter cola geen light!
200 ml. whiskey
marinade:
125 ml ketjap Manis
125 ml ketjap Asin
2 el oestersaus
4 el olijfolie
4 el tomatenketchup
1 tl sambal
2 el bruine basterdsuiker
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
4 tl knoflookpoeder
4 tl 5 kruidenpoeder
1 tl speculaaskruiden
1 tl gemalen komijn
2 tl gerookt paprika poeder pittig
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
oven met rooster en lekbak
2 grote ziplockbags
schuimspaan
bakkwast

Bereidingswijze

meng in een kom alles voor de marinade , zet weg tot gebruik
snijd de ribs in stukken van 3 a 4 botjes
bring de cola met whiskey aan de kook , voeg dan de ribs toe ( de cola kan gaan schuimen , schep dat af met een schuimspaan ) kook de ribs voor 30 minuten
schep uit en laat volledig afkoelen.
verdeel de ribs in 2 porties en stop in de ziplock bags.
giet hier 75% van de marinade bij bewaar de rest voor later.
wrijf goed in en leg koel weg voor 4 uur, met af en toe weer omschudden en wrijven.
verwarm de oven op 190 C , en bak nu eerst 10 minuten , haal eruit ( hou de oven heet ) en besmeer met de laatste marinade , zet vervolgens nog 10 minuten in de oven.

Bron

mix van 4 recepten

Serveertip

whiskey kun je natuurlijk weglaten, en ze kunnen ook op de bbq , het liefst dan niet direct boven de kolen en met een deksel met ventilatie rooster.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten