Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Stoofvlees
  5. Brabants stoofvlees

Brabants stoofvlees

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2018

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg runderriblappen
- scheut olijfolie
- klont roomboter
- ½ kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 1 steranijs
- 1 tl (Szechuan)peperkorrels
- zout
- 4 uien
- 1 runderbouillonblokje + ½ liter water uit de waterkoker
- 2 flesjes La Trappe Dubbel
- 2 el appelstroop


Verder heb je nodig


Stoofpan

Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees
Brabants stoofvlees

Een echte Brabantse stoof maak je natuurlijk met het echte trappistenbier van LaTrappe. Het is niet dat ik reclame maak of er iets voor betaald krijg ofzo en je kunt natuurlijk ook gerust een ander biertje gebruiken maar ik heb dit stoofvlees met La Trappe Dubbel gemaakt. Het bier heeft een karamelzoete smaak met zoete invloeden van dadel, honing en gedroogd fruit en is een prima combinatie met de kruidige ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs en (szechuan)peper die ik heb gebruikt.

Met deze kruiderij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze klassieke Brabantse stoverij
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een Braadpan en smelt de boter erin.
- Snijd het vlees in dobbelstenen en braad het rondom bruin.
- Voeg kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs, (Szechuan)peper en zout toe en schep alles door elkaar.
- Doe de in ringen gesneden uien erbij en laat ze even meestoven.
- Voeg de appelstroop, 2 flesjes bier, bouillonblok en water toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit geheel ongeveer 2-2 ½ uur zachtjes stoven en voeg eventueel een beetje kokend water toe.
- Laat de saus op het laatst indikken en indien nodig kun je het nog een beetje binden.

Tags, , , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool maar ook met zelfgemaakte frieten en eigen gemaakt appelmoes.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top