Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2018
  • Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

    Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

    Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

  • Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

    Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

    Broodpudding met Belgische speculaas en advocaat

belgische klassieker waar men het oud wit brood in verwerkt ; we serveren de broodpudding lauw of koud .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300g oud witbrood in stukken
1/2 l melk
200g fijne witte suiker
1 zakje (50g) vanillepudding
5 hele eieren
Rozijnen: hoeveelheid volgens voorkeur
Snuifje kaneel
Boter
6 Belgische speculazen
Advocaat ( kant en klaar , vb Filiers)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven op 175ºC
-Week het brood in de melk.
-Kluts met een vork de eieren met suiker, vanillepudding en kaneel.
-Haal het brood uit de melk en prak met een vork.
-Meng het brood, de geklutste eieren, de melk, en giet ineen beboterde ovenschaal.
-Breek de speculazen in 2 en steek de stukken in het beslag.
-Bak gedurende 45 min. bakken.
-Serveer lauw met wat advocaat.

Bron

streekproducten - Kok: Nils Proost van Restaurant: Le Petit-Cuistot

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten