Venkelsoepje met appel en dragonolie
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
Lekkere en feestelijke soep die snel gemaakt is. Ideale starter voor een heerlijk Paasdiner
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snij de ui in halvemaantjes.
- Schil de appel en snij in blokjes.
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking en snij de venkel in blokjes.
- Snipper de dragon en de lente-uitjes fijn.
- Rasp de schil van de citroen en snij de citroen daarna in
schijfjes.
- Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes
Bereiding:
1. Doe de venkel- en de appelblokjes, de stukjes ui, het bouillonblokje, de tijm, het laurierblaadje en 1 L water in een kookpot en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Haal het laurierblaadje eruit en mix de soep. Kruid met peper en zout.
2. Meng intussen de olijfolie, de citroenzeste, de fijngesnipperde dragon en de lente-uitjes. Kruid met de cayennepeper en zout en mix heel fijn tot u een egale kruidenolie hebt.
Afwerking :
-Verdeel de soep over de borden en druppel er een beetje dragonolie over. Bestrooi met de reepjes gedroogde tomaat en enkele plukjes venkelgroen.
-Serveer met een schijfje citroen.
Bron
colruyt
Serveertip
Tips
- Snij enkele sneetjes geroosterd mueslibrood in driehoekjes en serveer bij de soep.
- Voor een romigere soep voegt u op het einde 1 dl lichte room toe.