Romige stroganoff met kip en paddenstoelen
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-03-2018
Recept van de Smult redactie! Komt uit Smult nr. 19 te vinden op blz. 54!
Ingrediënten 4 personen
- 500 g gemengde paddenstoelen naar keuze, in plakjes- 1 el paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 500 g kipfilet, in stukjes
- 2 el wittewijnazijn
- 100 ml witte wijn
- 300 ml slagroom
- 150 ml kippenbouillon
- 1 tl gladde mosterd
- versgemalen zwarte peper en zout
Benodigdheden
- aluminiumfolieBereidingswijze
1. Doe paddenstoelen met paprikapoeder in een kom en schep goed om.
2. Verhit olijfolie in een Koekenpan en roerbak hierin de paddenstoelen enkele minuten. Schep de paddenstoelen terug in de kom. Houd warm onder aluminiumfolie.
3. Doe sjalot in de koekenpan en bak 1 minuut. Voeg kip toe en bak in 5 minuten rondom bruin.
4. Giet wittewijnazijn en witte wijn erbij en breng aan de kook. Roer de slagroom erdoor en laat het vocht tot de helft inkoken.
5. Voeg kippenbouillon toe en laat opnieuw inkoken tot je een ietwat dunne, romige saus hebt. Roer mosterd, paddenstoelen en resterende paprikapoeder erdoor. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Bron
Smult
Serveertip
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties