Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Kruidige risotto met champignons en kip

Kruidige risotto met champignons en kip

Door: TrompenRueb

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2018

Ingrediënten 4 personen


300 gr risottorijst
50 ml Tromp & Rueb Kruidenazijn
750 ml kippenbouillon
3 stengels bleekselderij
5 el olijfolie
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
2 el cajunkruiden
300 gr kip
2 el gedroogde tijm
250 gram kastanjechampignons
2 el mascarpone



Zo maak je dus de perfecte kruidige risotto. De azijnen van Tromp & Rueb zijn hiervoor onmisbaar. Probeer het nu zelf!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Marineer de kip met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels cajunkruiden en 1 eetlepel Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Laat een half uurtje intrekken en bak vervolgens de kip. Doe dit bij voorkeur de avond ervoor al, zo wordt de kip lekker zacht. Zet anders de kip even apart.
2.Snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Verwarm een eetlepel olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons. Voeg de gedroogde tijm toe. Zet ook dit even apart.
3.Snipper de ui, pers de knoflookteen en snijd de bleekselderij in dunne schijfjes. Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de uien, knoflook en bleekselderij. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Schep het geheel om totdat alles glazig ziet. Blus het geheel af met de Tromp & Rueb Kruidenazijn totdat bijna alles is opgenomen door de rijst. Voeg vervolgens een deel kippenbouillon bij de risottorijst totdat dit is opgenomen en herhaal dit totdat de bouillon op is.
4.Als de risotto bijna klaar is, voeg dan het champignon-tijmmengsel en de kip toe. Schep vlak voor het serveren de mascarpone door de risotto.

Tags, , , , , ,

Bron

Https://www.trompenrueb.nl/recepten/kruidige-risotto/



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top