Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Gerookte forelfilet met pittige avocadospread

Gerookte forelfilet met pittige avocadospread

Door: annekekikkert

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2018

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe avocado
1 kleine sjalot
1/4-1/2 rode peper of 1 klein gedroogd chilipepertje
scheutje citroensap
gerookte forelfilet +/- 200 gr.
eventueel een eetl. crème fraiche


Verder heb je nodig


Kleine Keukenmachine / hakmolen


Lekker en gezond voor bij een borrel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de avocado in 2en en haal de pit eruit. Als de avocado mooi rijp is kun je heel makkelijk met een lepel het vruchtvlees eruit halen. Doe de peper, ui en avocado in de hakmolen en meng tot het wat fijn is, liever niet helemaal glad. Doe er een klein beetje citroensap bij. Doe het mengsel in het kommetje waarin je het wil serveren en pluk met je vingers de forel wat uit elkaar tot wat flinters. Meng het geheel voorzichtig door elkaar. Lekker op melbatoast maar ook op knäckebröd.

Tags,

Serveertip

Als je avocado nog net niet smeuïg rijp is, is het wel lekkerom wat crème fraiche toe te voegen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annekekikkert
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top