1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zandkoekjes

Zandkoekjes

Door: Lindaasdfghjkl

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2018

Ingrediënten 6 personen


300 gr zelfrijzend bakmeel
225 gr boter of margarine
150 gram witte suiker
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Bakpapier, deegroller, koekvormpjes, rooster


Stond op het pak van zelfrijzend bakmeel van de Jan Linders, merk Perfect

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakplaat in of gebruik bakpapier. Meng het bakmeel, de suiker, de vanillesuiker en het zout door elkaar en voeg de in klontjes gesneden boter toe aan het mengel. Kneed alles goed door elkaar zodat het deeg een mooie droge bal vormt.
Rol de deegbal uit tot een pat geheel van 0,5 cm en steek met koekvormpjes de koekjes uit het deeg. Leg de koekjes met een centimeter tussenruimte op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 tot 18 minuten goudbruin. Laat de koekjes even afkoelen op een rooster

Tags

Bron

Jan Linders



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lindaasdfghjkl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top