Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Yakitori

Yakitori

Door: Pat1984v

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2018

Ingrediënten 2 personen


350 gram kippendijfilet
1 lente-ui
1 knoflookteen
2 cm gember
3 el suiker
3 el lichte soja
1 el donkere soja
2 el water
2 el mirin*
1 el honing
Bindmiddel (maizena/allesbinder/aardappelzetmeel)


Verder heb je nodig


Klein kookpannetje
12 bamboe-spiesen
Oven
Zeef

Eindresultaat
Eindresultaat
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori
Yakitori

Yakitori is een populaire Japanese snack van Kip en een heerlijke zoete zaus. De kip wordt in kleine blokjes gesneden en aan bamboestokjes geregen. Traditioneel wordt het op kolen gebakken. Ik doe ze in de oven, snel en het smaakt heerlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

STAP 1: 24 uur van te voren...
-Leg de stokjes voor een nacht in het water
-snijd de groente fijn en stop ze in een sauspannetje te samen met overige ingrediënten.
-zet de saus aan de kook, voor ca. 1-2 minuten.
-zeef de saus en zet het koud weg.
-snijd de kippendijfilet in kleine stukjes.
-wanneer de saus is afgekoeld stop ik alles bij elkaar in een zakje, meng het goed door elkaar en leg het voor een nacht weg in de koelkast.

STAP 2: D-Day
-Verwarm de oven voor op 180-200 ºC
-Leg de zeef op een pannetje, en gooi de inhoud van het zakje vlees in de zeef. We houden dan een portie kip over, en de saus hebben we opgevangen.
-rijg de kip aan de stokjes

STAP 3: Finaliseren
-Doe de kip in de oven voor ca. 6 minuten
-Kook de saus op met een beetje honing, wanneer het gaat vlokken dan zeef ik de saus gewoon nog een keer. Als laatste doe ik er bindmiddel bij.
-Draai de stokjes om, en kwast ze in met de marinade.
-Blijf letten op de yakitori. Ik vind dit het lekkerste wanneer er net zwartje randjes verschijnen op de kip.

STAP 4:
- serveer op een bord, giet de rest van de saus er over en geniet!

Tags, , ,

Serveertip

Ter garnering kun je er sesamzaadjes op strooien

*alternatief voor Mirin: rijstwijn/xiauxing /sherry)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Pat1984v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top