Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pollo alla Cacciatora (Italiaanse kip op jagerswijze)

Pollo alla Cacciatora (Italiaanse kip op jagerswijze)

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2018

Ingrediënten 4 personen


- 8 kippendijen
- 150 gram Pancetta of andere spekreepjes
- 1 grote ui
- 2 st. bleekselderij
- 2 wortels
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 1 el bruine suiker
- 1 el bruine balsamico azijn
- zwarte peper en zeezout
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 250 ml Chianti of ander droge rode Italiaanse wijn
- 250 ml kippenbouillon
- olijfolie


Verder heb je nodig


Stoofpan


Een heerlijk gerecht wat prima past bij deze tijd van het jaar. De Italiaanse invloed is duidelijk te proeven. Maak een grote pan want de volgende dag is het NOG lekkerder. Je kunt ook heel goed een portie invriezen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bak de spekreepjes in een grote stoofpan en voeg de gehakte knoflook, fijngesneden ui, wortel en bleekselderij toe. Voeg indien nodig een beetje olijfolie toe. Schep alles door elkaar en laat het 5 minuutjes stoven.
- Bestrooi de kippendijen met peper en zout en braad ze in een andere pan rondom bruin, doe dan de kippendijen in de pan erbij en laat het geheel samen stoven.
- Doe de in plakjes gesneden champignons erbij en stoof ze enkele minuutjes mee.
- Voeg de tomaten (met sap), bruine suiker, balsamico, rozemarijn en laurier toe en schep alles door elkaar. Doe de wijn en bouillon erbij en laat alles op een klein pitje 3 kwartier tot 1 uur zachtjes sudderen. Roer het geheel tussendoor een paar keer goed om.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top