1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Cake

Cake

Door: Lindaasdfghjkl

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2018

Ingrediënten 4 personen


Gelijke delen van alles: Heb je 300 gram boter? Dan alles 300 gram.
200 gr boter
200 gr eieren
200 gr (witte basterd) suiker
200 gr bakmeel (of
3 zakjes vanille
snufje zout


Verder heb je nodig


Mixer, 2 kommen, bakblik, spatel, rooster

Tags


Ik moet altijd zoeken naar het recept, vandaar...
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven op 160 graden, vet bakblik in.
weeg alles af (ook eieren) , doe meel en suiker in een aparte kom afwegen.
Doe bij de suiker (+ vanillesuiker) de boter en mix dit tot egale massa. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake.
1 voor 1 de eieren erbij.
Schep met een lepel onder het mixen het meel erbij.
Spatel alles in het bakblik.
Test met saté prikker/breipen of de cake goed is. Als deze er schoon uit komt, is de cake klaar en zet je de oven uit.
Niet gelijk de deur opentrekken, dan stort de cake in! Langzaam laten afkoelen met de deur op een kier. Als de oven wat is afgekoeld, zet dan het bakblik op het rooster om verder af te koelen. Als het blik afgekoeld is, kun je met een bord of met het rooster de cake storten. Makkelijker is op het bord, dan kun je gelijk de cake rechtop op het rooster zetten ;-)

Tags

Bron

Smulweb



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lindaasdfghjkl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top