Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse bami met kippendijen

Surinaamse bami met kippendijen

Door: nenakramerr

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2018

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram spaghetti
- kippendijen, 4 tot 5 stuks
- halve surinaamse peper
- 2cm gember
- 2 tot 3 tenen knoflook
- handje taugé
- paksoi
- bami groentepakket: prei, spitskool, wortel etc.
- paksoi (chinese groente)
- 1 theelepel chinese 5 kruidenpoeder
- ketjap manis
- zoute sojasaus
-trassi
-selderij
- maggie blokjes 4 stuks


Verder heb je nodig


- Blender, ik heb zelf de Magic Bullet gebruikt

Surinaamse bami met kip

Ik ben dol op Surinaamse bami, ik haalde het voorheen altijd bij de toko maar ik maak het sinds kort zelf... ik deel graag mijn recept met jullie!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Je begint met het koken van water voor de bami, je gebruikt hiervoor gewoon spaghetti. 3 maggi blokjes en 1 eetlepel olijfolie in de pan al roerend aan de kook brengen. Laat de spaghetti 9 minuten koken, giet hem hierna af, afspoelen met koud water en doe er weer 2 eetlepels olfijlolie bij, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel zoute ketjap (soyasaus).
Je kan het besten alles door elkaar mixen met je handen, als je dit vies vind kan je hand schoenen dragen.
Zet dan de spaghetti aan de kant.
Je snippert 1 ui en fruit deze 1 minuutje, hierna voeg je een mengsel van 2 cm gember, 2/3 tenen knoflook en een halve Surinaams peper toe, dit moet geblend of fijngemalen worden.
Dit voeg je toe, als de ui glazig ziet voeg je kippendijen toe. 3/4 eetlepel trassi, 1 theelepel Chinese 5 kruidenpoeder, 1 eetlepel zoete ketjap, 1 eetlepel zoute ketjap en 1 theelepel tomatenpuree bak dit tot de kip goudbruin ziet. Voeg dan de spaghetti toe en mix alles goed elkaar.
Voeg spitskool wortel en taugé toe (of andere groente naar keuze), als laatste de paksoi. De hoeveelheden qua groenten is wat je zelf lekker vind.

Op het einde strooi je nog een Maggie blokje over de bami en mix alles goed door elkaar. Bak of kook een eitje erbij en klaar is kees!

Tags, ,

Serveertip

Ik vind het lekker om er komkommer in het zuur bij te serveren of wat kroepoek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nenakramerr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top