Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jachtschotel met kikkererwten

Jachtschotel met kikkererwten

Door: moniquek1

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2018

Ingrediënten 4 personen


250 gr champignons 200 gr wortels 3 uien 4 appels 350 gr kikkererwten 50 gr boter of kokosolie naar wens
2 tl paprika poeder snufje kruidnagel vers gemalen peper 600 gr aardappels( krieltjes of blokjes er staat in het recept schijfjes ik heb krieltjes gedaan. 2 dl creme fraîche 1 dl groente bouiilon van een blokje 100gr geraspte oude kaas.


Verder heb je nodig


Grote Braadpan met dikke bodem.ovenschaal


In de natuurvoedings winkel waar ik werk hebben we heerlijke recept kaartjes,die een uitdaging zijn om te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de groente schoon en snijd de wortel in stukken van ongeveer 1cm de ui halveren en een maal doorsnijden . Champignons halveren. Schil de appel en boor het klokhuis eruit en snijd deze in grove stukken.
Doe de boter of kokosolie in de pan laat het goed heet worden en doe er dan de ui in voeg tijdens het bakken de paprika poeder en kruidnagel, peper en wat zout toe. voeg dan de wortel en de aardappelen toe en laat dit even mee bakken 3 min doe er dan de kikkererwten champignons bij en als laatste de appel. laat dit nog 3 min even iets garen .vet een Ovenschaal in en doe het groente mengsel in de oven schaal.
doe de creme fraîche in een kom en voeg daar 1 dl bouillon aan toe ,roer dit goed door en voeg dan de kaas erdoor doe dit over het groentemengsel strooi er nog wat kaas over en zet het in het midden van de oven voor 30 minuten tot er een mooie goudbruinen korst op komt.

Tags

Serveertip

Vervang de kikkererwten door vegetarisch gehakt

Bron

Natuurwinkel smaak van echt



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquek1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top