*****HOLLANDSE ERWTENSOEP MET BOERENKOOL EN HAM*****
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 06-03-2018
Voor de beste dikte moet de lepel in de soep
kunnen staan. Voor de lekkerste smaak maak
je de soep een dag eerder.Verwarm de soep de volgende dag
op laag vuur.Schenk 4er eventueel een kop water bij.
Roer regelmatigouten lepel over de bodem van de pan.
Ingrediënten 4 personen
=1 pak gedroogde spliterwten (400 gram)=1/2 Knolselderij, in blokjes.
=1 Prei in ringetjes.
=1 Wortel,in blokjes.
=2 Vleesbouillontabletten.
=1 schaal Karbonades,(2 stuks)
=150 gram Boerenkool
=150 gram Schouderham (dikke plak)
in blokjes.
Benodigdheden
+++SOEPPAN+++Bereidingswijze
1.Breng in een soeppan de spliterwten met de knolselderij, het vlees van de karbonadesprei,wortel,bouillontabletten en 2 liter water aan de kook.
Voeg de schouderkarbonades toe.
2.Draai het vuur laag en kook de erwten in 1,5 uur gaar, tot
ze uit elkaar vallen.
3.Neem het vlees uit de pan. Voeg de boerenkool en de ham toe.
Haal het vlees van de karbonades van het bot en verdeel in
kleine stukjes. Doe het vlees terug in de soep. Verwarm de soep
nog 20 minuten.
4.Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in
4 borden.
Bron
JUMBO SUPERMARKTEN:
Serveertip
De stevige,zachtzoete smaak van Bokbier is een
ideale combinatie met de aardse smaken in
deze soep. (Grolsch Rijke Herfstbok)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties