Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spruitjes
  6. Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip en taugé

Roergebakken spruitjes met pittig gemarineerde kip en taugé

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2018

Ingrediënten 2 personen


400 gram kleine spruitjes
zout, peper
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
250 gram kipfilet in blokjes
75 gram taugé
Marinade voor de kipfilet:
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel Japanse of Chinese sojasaus
1 theelepel pittige mosterd
2 theelepels worcestersaus
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
11/2 eetlepel tomatenketchup
mespunt cayennepeper



Verder heb je nodig


Wok
pan voor het koken van de spruitjes
zeef

Heerlijk wokgerecht met pittige kip en knapperige taugé

Mijn recept "gemarineerde kip uit de oven" gebruik ik ook vaak als onderdeel van een ander gerecht. Deze keer dus met spruitjes en knapperige taugé.
Lekker met gebakken aardappelen (hebben we dit keer gedaan) maar ook lekker met rijst.
LET OP:  denk aan een marinadetijd van minimaal 2 uur !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de ingredënten voor de marinade goed door elkaar.
Laat de kipblokjes hierin minimaal 2 uur marineren.

Kook de spruitjes in water met zout in een paar minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Maak de taugé schoon. (ik verwijder altijd alle groene velletjes en de worteltjes aan de onderkant van de taugé).
Pel en snipper het sjalotje.

Laat de kipfilet uit de marinade goed uitlekken, maar bewaar de marinade !!

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de goed uitgelekte kipfilet rondom bruin.
Voeg het gesnipperde sjalotje hieraan toe en bak even mee.

Doe de beetgaar gekookte spruitjes erbij en wok alles goed door elkaar met de overgebleven marinade.

Voeg op het laatst de schoongemaakte taugé toe en wok die ook heel even mee. Detaugé moet knapperig blijven.
Proef en maak op smaak met peper en zout.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of met witte rijst.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top