1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hopscheuten met kip

Hopscheuten met kip

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2018

Ingrediënten 4 personen


5 eieren
120 gr boter
1 citroen
3 el Hoegaarden
2 kippenfilets
5 dl kippenjus
5 stronkjes grondwitloof
350 gr hopscheuten
1 scheut room
wijnazijn - mirin - olijfolie
peper - zout - nootmuskaat


Hopscheuten met kip
Hopscheuten met kip

Overheerlijk Vlaams voorgerecht, TOP !  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Klop een Hollandaisesaus met drie eierdooiers en de Hoegaarden, voeg de boter en enkele druppels citroensap toe.
-Bak de kippenfilets krokant op het vel en meng de ingekookte jus met wat beurre noisette en een druppel citroensap.
-Bak nu het witloof in boter. Breng op smaak met peper en zout, een snuifje suiker en laat mooi bruin karamelliseren. Neem 1 stronkje witloof en marineer het in enkele druppels rode wijnazijn, mirin en olijfolie.
-Fris de hopscheuten op in puur citroensap om ze mooi wit te maken, spoel ze en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen in ijswater. Bak ze kort in boter, kruid met witte peper, zout en nootmuskaat en voeg een scheutje room toe. Werk af met wat kervel.

Tags

Bron

Njam - chef = Michael Vrijmoed



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top