Broodje gegrilde bavette

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2018
  • Broodje gegrilde bavette

    Broodje gegrilde bavette

    Broodje gegrilde bavette

  • Broodje gegrilde bavette

    Broodje gegrilde bavette

    Broodje gegrilde bavette

Dit is een fijn recept, zeker als je veel bezoek hebt om iets bijzonders op tafel te zetten wat niet al teveel werk kost.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Bavette (1,5 kg)
6 afbak Italiaanse bollen
rucola en gemengde sla

Voor de marinade:
- milde olijfolie
- appelazijn
- balsamicoazijn
- honing
- bruine basterdsuiker
- paar tenen knoflook

Voor de pesto:
- basilicum
- pijnboompitten
- knoflook
- olijfolie
- parmezaanse kaas
- peper en zout

Voor de saus:
- 0,5 l yoghurt
- 3 lepels mayonaise
- 3 tenen knoflook
- truffelolie
- citroensap
- poedersuiker

Voor de dressing:
- olijfolie eerste persing
- citroensap
- beetje suiker
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue of kamado

Bereidingswijze

6 uur tevoren:

Laat de yoghurt uitlekken (gebruik een kaasdoek of theedoek)

Meng de ingrediënten voor de marinade tot die glad is. Wrijf het vlees ermee in en zet het in de koelkast. Zorg dat al het vlees met marinade bedekt is. Laat minimaal 6 uur marineren.

1 uur tevoren:

Haal de bavette uit de marina, dep hem zo droog mogelijk en laat op kamertemperatuur komen.

Stook de kamado of barbecue op tot ongeveer 230 graden. Gebruik een gietijzeren grillrooster.

Maak de pesto door alle ingrediënten fijn te draaien en de olie rustig toe te voegen tot de juiste binding is bereikt.

Maak de saus door de uitgelekte yoghurt te mengen met uitgeperste knoflook, mayonaise, truffelolie, citroensap, poedersuiker en naar smaak peper en zout.

Maak de dressing door de ingeredienten te mengen tot er een gladde dressing is. Vermeng deze door de sla en rucola.

Bak de broodjes af, snijdt ze open en besmeer beide zijden met de pesto. Leg op elke zijde een plukje aangemaakte salade.

Bestrooi de bavette ruimhartig met peper en zout. Smeer licht in met milde olijfolie.

Grill de bavette 2 x 1,5 minuut op elke kant (na 1,5 minuut kwartslag draaien). Laat 10 minuten rusten. Snijdt dunne plakken haaks op de draad en beleg de broodjes royaal. Maak af met de saus en serveer.

Bron

Deels zelfbedacht, de marinade is van meestervlees.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten