Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. PreiSchotel

PreiSchotel

Door: miekebartels_dalmeijer038

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2018

Ingrediënten 4 personen


6 Middelgrootte Aardappels
1 blokje tuinkruidenbouillon
4 stevige stronken prei
2 Punt Paprika's
250 gram Gehakt ( ik gebruik half om half gehakt)
100 gram Geraspte Kaas naar eigen smaak ( ik gebruik belegen kaas)
scheut Crème Fraiche of Soja kookroom
1 Thee-lepel Kerrie poeder
flinke snuf Zout
Peper naar smaak
Scheut Olijfolie


Verder heb je nodig


Oven
Wok
kleine pan
ovenschaal
goed en scherp mes
snijplank
vergiet
1 pollepel

Preischotel uit de oven

Hollandse wintergroenten

Hollandse wintergroenten

Een heerlijk winterse schotel met groenten uit het seizoen.
Eenvoudig te maken, altijd een succes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet alvast de oven aan op 180 graden. ( dit gaat over een hete lucht oven)
Schrob de aardappels goed af onder de kraan en snij ze in dobbelsteentjes.
Kook ze vervolgens in een pannetje met ruim water waar je een bouillonblokje aan hebt toegevoegd. ongeveer 10 minuten.

Snij ondertussen van de Prei het kontje ruim af ( ong. 2 cm), snij de Prei doormidden over de lengte en vervolgens in stukjes. ( ik hou 0,5 cm aan).
De Zoete Paprika snij ik ook eerst in repen om er daarna blokjes van te maken. De zaadjes hou ik apart om te drogen.
Zet de wok of Hapjespan op het vuur en doe een scheut olijfolie in de pan.
Dan het gehakt rullen en kruiden naar wens met zout en peper. ( knoflook en gemberpoeder toevoegen naar eigen wens en smaak)
Als het Gehakt goed geruld is de Prei toevoegen en blijven omroeren zodat alle stukjes de olie raken.
Als de prei gaat glimmen kan de Paprika erbij. Ook dit goed doorroeren.
Tot slot een scheutje kookroom of crème fraîche toevoegen en de kerriepoeder.
Het geheel goed roeren en kijk goed dat het niet te nat is, dus wees voorzichtig met de room.

De Blokjes Aardappel afgieten en even laten uitdampen.

Vet de ovenschaal in met een klein beetje boter of olie. ( ik doe dit altijd met een stuk keukenpapier)
Maak een laagje met de helft van de Aardappelblokjes en druk ze iets aan met de achterkant van een lepel.
Vervolgens vul je de schaal met het Gehakt/Prei mengsel.
Om de bovenlaag weer te maken van het restant Aardappelblokjes.
Tot slot strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet dit geheel nog voor 15 a 20 minuten in de oven.

Eet ze lekker.

Tags, , , ,

Serveertip

De Zero-Waist Tips.
Als je de aardappels afgiet , vang dan het vocht op in een ander pannetje om er een lekker soepje van te maken.
door b.v. van een klein beetje gehakt, mini balletjes te draaien, een klein beetje van de prei in het soepje te doen , dit kan ook met een klein beetje van de paprika en een paar blokjes aardappel.

De prei kan heel makkelijk "teruggroeien", als je het kontje met de worteltjes in een glaasje onder water zet.
Zodra ik mijn re-grow blog klaar heb zal ik de verwijzing ernaar toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekebartels_dalmeijer038
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top