Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Fricasse met niertjes en gebakken aardappelen

Fricasse met niertjes en gebakken aardappelen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2018

Ingrediënten 6 personen


750 g spiering
400 g varkensniertjes
2 grote ajuinen, in stukken
6 el varkensreuzel of smout
3 laurierblaadjes
3 takjes verse tijm
2 el bloem
50 g varkensbouillon
400 ml water
3 sneetjes witbrood, zonder korst
3 el mosterd
600 g (Charlotte) aardappelen, geschild


Fricasse met niertjes en gebakken aardappelen
Fricasse met niertjes en gebakken aardappelen

Een super lekker stoofpotje uit grootmoeders tijd in een bereiding van de sterrenchef Johan Segers van 'het fornuis' in Antwerpen - U kan de bereiding volgen op bijgevoegd filmpje .  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de niertjes in twee en de spiering in stukken.
-Doe 2 eetlepels reuzel in een grote pan en laat goed warm worden.
-Bak de spiering op een hoog vuur aan alle kanten mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
-Zet een grote kookpot met stevige bodem op een zacht vuur.
-Haal het vlees uit de pan en leg het in de kookpot.

Doe 1 eetlepel reuzel in dezelfde pan en warm goed op. Kruid de niertjes met peper en zout, bak goudbruin en doe ze bij de rest van het vlees. Voeg laurier en tijm toe.

-Verhit nogmaals 1 eetlepel reuzel in de pan en kleur de ajuin bruin en doe bij de stoverij. Bestrooi met bloem en roer goed om. Bak het vlees een minuutje op zodat de bloemsmaak verdwijnt. Draai het vuur terug lager en voeg de varkensbouillon en/of water toe zodat het vlees net onderstaat.

-Bestrijk het brood met mosterd en leg met de mosterd naar onder bij in de pot. Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

-Schil de aardappelen. Doe de rest van de reuzel in de pan en bak hierin de aardappelen goudbruin. Doe de aardappelen (zonder het vet) bij de stoverij. Roer even door zodat alle aardappelen met saus bedekt zijn. Zet het deksel terug op de pot en laat nog 20 minuten zachtjes verder sudderen.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top