1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Bourgondische runderstoof

Bourgondische runderstoof

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2018

Ingrediënten 5 personen


- olijfolie/roomboter
- 1 kilo rundersucade (of riblappen)
- 1 prei
- 2 uien
- 1 wortel (eventueel te vervangen door pastinaak)
- potje zilveruitjes
- 250 gram champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el Zwolsche Stoof van Jonnie Boer
- 3 tenen knoflook
- 4 el balsamico azijn
- 200 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- peper en zout naar eigen smaak


Verder heb je nodig


Grote stoofpan


Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof
Bourgondische runderstoof

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan
Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Giet wat olie in een braadpan en smelt hierin de roomboter. Bak hierin het in dobbelsteentjes gesneden vlees rondom aan.
- Voeg de geneden prei, wortel en ui toe en smoor het eventjes samen met het vlees.
- Voeg daarna de kruiden, tomatenpuree,knoflook, balsamico azijn en de rode wijn toe en schep alles goed dooreen.
- Voeg dan de runderbouillon toe en laat met de deksel op de pan het vlees 2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer het regelmatig om en voeg zonodig water of bouillon toe. Controleer tegen het einde of het vlees al zacht begint te worden en pas eventueel de tijd zelf aan.
- Voeg de uitgelekte zilveruitjes en de in vieren gesneden champignons toe en laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
- Serveer met puree of een lekker stamppotje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top